Nieuws

Bergentheim MO11-1 – FC Coevorden MO11-1

Gisteren stond Bergentheim uit op het programma en ook deze tegenstander was een oude bekende. De vorige keer werd het hier 9-2 dus we wisten dat dit een moeilijke ochtend ging worden.

2 doelpuntenmakers (Cato en Annelie) van vorige week waren er deze week niet bij, vandaar dat weer een gastspeelster bij hadden vandaag, dit was Sylvie. Het was wederom vroeg vanochtend, maar de heenreis verliep vrij gesmeerd voor de verandering.

De Wedstrijd
Na een korte warming-up werden de meiden nog even goed neergezet door Ricardo. Hij had een masterplan bedacht om Bergentheim tegenstand te bieden. Hierdoor begonnen we heel sterk, de meiden zaten heel fel op de bal en creëerden een paar kleine kansjes, maar een oude voetbalwet “als je hem zelf niet maakt scoort de tegenstander” kwam uit.

1-0 Bergentheim. We schrokken hier niet van en bleven aanval na aanval produceren, dit resulteerde in de 1-1 van Danisha en vlot daar op maakte Fleur Prummel de 2-1. Bij de 3-1 kreeg Lexi het op de heupen en ging op een “Cruijffiaanse” wijze 2 speelsters voorbij en gaf de bal voor op Sylvie die hem knap binnen schoot.

Hierna kwam er een wat mindere fase in de wedstrijd, Shannon en Fleur Bruining vielen uit met een blessure en het werd daarna snel 3-3. Na een korte pauze was het wederom Fleur Prummel die ons op voorsprong schoot echter snel daarna was het ook weer 4-4. Alles kwam aan op het laatste en beslissende kwart.
We begonnen weer met heel veel druk zetten van achteruit met keepster Romy, Marlinde, Lisa Kruk en Elynn en daardoor bleef de bal bijna alleen maar op de helft van Bergentheim. De ban werd gebroken door Lisa Jutstra die haar allereerste doelpunt maakte, 5-4. Hierna ging het hard en drukten we goed door, Fleur Prummel scoorde nog 2 doelpunten, 6-4 & 7-4.

Danisha gooide de wedstrijd helemaal op slot met de 8-4. De laatste goal was er een voor de statistieken en was een eigen goal 9-4. De meiden hebben deze wedstrijd door grote inzet en doorzettingsvermogen over de streep getrokken.

Een hele knappe prestatie, de trainers zijn super trots op de meiden. Op naar volgende week.