Nieuws

FC Coevorden JO11-1 en Klazienaveen in balans

Gisteren stond wederom de thuiswedstrijd tegen Klazienaveen op het programma. In de eerste poulefase werd deze met duidelijke cijfers verloren. Dus de jongens waren gebrand op revanche, de overwinning van vorige week hielp qua zelfvertrouwen.

We moesten het wel doen zonder de supporters langs de lijn, maar op ‘veilige’ afstand buiten het sportpark volgden de diehard fans de verrichtingen van onze jongens.

Er ontspon zich een leuk en spannend duel, waarbij beide teams mogelijkheden kregen. Klazienaveen maakte de eerste door middel van een prachtig doelpunt. Maar nog voor rust maakten we terecht gelijk.

Waar de tegenstander enkele mogelijkheden kreeg en deze vaak verijdeld werden door onze verdediging, daar hadden wij ook verschillende goede tegenstoten. De precisie mistte echter dikwijls in de passing en/of afronding.

Beide teams prikten er nog een goaltje bij en het spel bleef op en neer gaan. Dat het niet bij 2-2 zou blijven was duidelijk. Met een prachtig zondagsschot, op deze grijze zaterdagochtend, leken de gasten toch aan het langste eind te trekken. Maar met een slotoffensief lieten de jongens zien hier geen genoegen mee te nemen. Eerst maakten we de verdiende 3-3 en dit rook naar meer.

Beide ploegen bleven tot de laatste seconden strijden voor een overwinning, maar met kunst- en vliegwerk hielden beide keepers hun doel verder schoon.

Een punt voor beide was een goede afspiegeling van deze wedstrijd en beide ploegen konden hiermee leven. Het publiek had twee strijdende teams gezien die aan elkaar gewaagd waren.