Nieuws

In de spotlights (deel 1): Jeugdsponsor IVM

In deze tijden kunnen we de sponsoren minder bieden dan gehoopt. Er is geen zichtbaarheid via de voetballende teams en op de sportparken vanwege de coronamaatregelen. Om onze sponsoren toch de aandacht te geven die ze verdienen krijgt elke jeugdsponsor aandacht op onze website. Vandaag is Marius Veenvliet van Instituut voor Veiligheid en Milieu (IVM) aan het woord. IVM is jeugdsponsor van de JO-11.

Kun je IVM kort omschrijven?

IVM heeft veiligheids-trainingscentra in Zwolle, Groningen, Hengelo en natuurlijk in Coevorden, waar ook ons hoofdkantoor gevestigd is. IVM maakt werk veilig. Wij zetten onze kennis, kunde en middelen in om onveilige situaties, incidenten, schades, ongevallen en beroepsziekten bij onze opdrachtgevers te voorkomen. Zo beperken we nadelige of schadelijke effecten aan mensen en bedrijfsmiddelen.

Dit doen we door:

  • Het verzorgen van praktijkgerichte (online en klassikale) veiligheidstrainingen;
  • Het verstrekken van praktisch veiligheidsadvies;
  • De inzet van tijdelijk en projectgebonden veiligheidspersoneel;                   
  • Het verhuren van gespecialiseerd veiligheidsapparatuur;               
  • Het verzorgen van interim veiligheidsmanagement en QHSE-recruitment

Voor meer informatie kun je terecht op onze website : www.werkveilig.nl

Waarom moet je juist met IVM zaken doen?

IVM investeert continu in (de ontwikkeling van) mensen, middelen en systemen. Daarbij zetten wij innovatieve, vergaand geautomatiseerde oplossingen in. Dit helpt ons voorop- en vooruit te lopen en stelt ons in staat onze dienstverlening telkens af te stemmen op de specifieke vraag en situatie van onze opdrachtgevers.

Waar ben je trots op?

Wij werken inmiddels met een vast team van ongeveer 100 medewerkers en daaromheen een flexibele schil. Samen zijn we professioneel in de uitvoering en tegelijkertijd opereren we als familiebedrijf in de omgang met elkaar en met onze klanten. Dat lukt doordat we een zeer platte organisatie hebben waar  iedereen elkaar kent, voor elkaar aanspreekbaar is en we elkaar helpen.

Hoe komt het bedrijf de coronatijd door?

Niet klagen maar dragen zei mijn Oma altijd. We richten ons op de mogelijkheden en maken er het beste van. Met name onze trainingsafdeling heeft veel omzetverlies gehad. En nog steeds. Maar ook binnen de andere afdelingen lopen zaken anders dan gebruikelijk. We hebben de vrijgekomen tijd goed benut door bijvoorbeeld het initiatief te nemen voor een brancheprotocol, een coronateststraat op te zetten en allerlei verbeteringen door te voeren. Verder investeren juist nu veel in digitalisering, productontwikkeling en het optimaliseren en opknappen van onze trainingscentra. Daarnaast hebben we veel tijd en energie gestoken in trainingen en zelfontplooiing van onze eigen mensen. Kortom, niemand heeft zich hoeven vervelen. Vervangend werk noemen we dat binnen IVM. Onze mensen zetten zich echt enorm in om het beste uit de situatie te halen. We zijn gezond de coronacrisis ingegaan en komen er sterker uit.

Hoe ziet jouw leven naast het werk eruit?

Ik ben getrouwd met Esther die als vrijwilliger lange tijd betrokken is geweest bij de club, o.a. bij organisatie van de jeugdweekenden en in de kantine. Onze zoon Maarten speelt nu in de JO18 en onze dochter Louise speelt Hockey.

Hoe ben je betrokken geraakt bij FC Coevorden?

Als vader en als Coevordenaar.

Zijn er nog wensen/verbeteringen voor FC Coevorden?

Het is natuurlijk vloeken in de kerk: ik ben groot voorstander van 1 FC Coevorden en nog beter 1 SV Coevorden. Alle verenigingen (en sporten) samen onder 1 dak, letterlijk: ook alle faciliteiten delen. Lijkt me efficiënter en meer mogelijkheden geven voor sportieve ontwikkelingen.

Hoe zag jouw eigen sportieve carrière eruit?

12 ambachten 13 ongelukken.

Wat is jouw favoriete voetbalclub?

Geen. Ik ben geen liefhebber. Geen balgevoel ook… zal wel iets met elkaar te maken hebben.

Hoe breng je de vrije tijd door?

Mag graag een boek lezen,  muziek luisteren of in de tuin werken. Momenteel roei ik thuis op de roeimachine (3 x per week 7 km) om een beetje in vorm te blijven. 

Wij willen Marius bedanken voor het interview en wensen hem en IVM heel veel persoonlijk en zakelijk succes toe en dat zij de coronatijd goed mogen doorkomen!