Nieuws

JO11-1 toont karakter tegen koploper HZVV

Gisteren mochten de jongens laten zien dat de zeperd van vorige week tegen Twedo een incident was. Waar in die wedstrijd alleen de 1e helft met de juiste inzet werd gespeeld, moest dit vandaag de hele wedstrijd gebeuren. Want tegenstander was het nog ongeslagen HZVV JO11-1. Een lastige opgave, zo bleek al snel, want de tegenstander liet goed veldspel zien.

Onze jongens stonden echter vanaf het begin op scherp en waren bereid voor elkaar door het vuur te gaan. Zo had HZVV wel een overwicht, maar tot heel veel kansen leidde dit niet. Telkens zat er wel een voetje van ons tussen en wanneer dit niet het geval was stond keeper Niek dikwijls paraat.

Waar we door wat slordigheden toch een aantal tegentreffers moesten incasseren, waren we voorin wel gevaarlijk door de ruimte die wij kregen. Zo bleven we ondanks een kleine achterstand bij rust wel in de wedstrijd. Twan (2) en Ryder (1) konden scoren na goed werk van teamgenoten.

De 2e helft begon HZVV echter weer feller en liepen ze uit naar een 6-3 voorsprong. Maar onze jongens gaven niet op en zetten nog een tandje bij. Achterin zorgden Jelt, Bram en Dion ervoor dat er geen muisje meer doorheen kwam. Arne was als stofzuiger op het middenveld belangrijk bij het ontregelen van het aanvalsspel van de tegenstander. Ryder, Thomas, Twan en Justin zetten voorin voortdurend druk en gaven de tegenstander geen kans om op te bouwen.

We creëerden zo een aantal kansen op rij en gingen geloven in een goede afloop. De jongens voelden dat er wat te halen viel. HZVV werd onrustiger en zo werkten ze, na meerdere goede voorzetten van onze kant, 2 ballen in hun eigen doel. Zou het dan toch…

Nadat we na een aantal gelijkopgaande wedstrijden met lege handen stonden na een mindere eindfase, maakten we daar nu net het verschil. De jongens bleven gaan en leken (a la Max) hun DRS regelmatig te gebruiken. Eerst was het Thomas, die de bal prachtig binnen kegelde en daarmee de 6-6 op het bord zette. In de laatste seconden kwam de bal via goed doorzetten van Twan voor de voeten van Ryder en die maakte ook nog eens de winnende; 6-7! De goed leidende spelleider floot hierna meteen af.

Zo namen de jongens niet alleen de punten mee naar huis, maar ook de complimenten van ouders en tegenstander. Het publiek had genoten van een pot waar alles in zat.

https://fb.watch/9gymIHCaI-/