Nieuws

JO19-2 goed op dreef in Hoogeveen

Zaterdag 16 oktober trad FC Coevorden JO19-2 aan tegen de Weide JO19-2. Met een selectie van 11 spelers (waaronder enkele gastspelers) en dus geen wissels beloofde het een interessante wedstrijd te worden. Als gastcoach trad Donny van Dijk op en Ronald Meijer nam de vlaggerstaken op zich.

JO19-2 begon voortvarend aan de wedstrijd, met enkele kleine kansen en aardig combinatiespel. In de 10e minuut kreeg JO19-2 een penalty. Daniël nam de penalty, deze werd echter gekeerd door de keeper van de Weide. Vijf minuten later de eerste kans voor de Weide, deze kans werd direct omgezet naar een doelpunt 1-0. Het duurde tot 20e minuut voordat de gelijkmaker op het bord stond. Faizel bekroonde een mooie actie op links, hij kwam naar binnen in het strafschopgebied en schoot onberispelijk de verdiende gelijkmaker binnen 1-1. In de 25e minuut werd Benjamin onderuit gehaald in het strafschopgebeid, weer een penalty! Gregorie nam deze en schoot keihard de 1-2 binnen.

Een paar minuten later een vrije trap voor de Weide. De bal werd hoog ingebracht, onze keeper Biele was ervan overtuigd dat hij de bal kon pakken en schreeuwde keihard “LOS”, hij mistte echter de bal waardoor deze tergend langzaam het doel in rolde 2-2. JO19-2 bleef de bovenliggende partij en kreeg nog enkele kansen op een voorsprong. Vijf minuten voor de thee werd het wat onvriendelijker, Nick werd behoorlijk onderuit geschoffeld en wilde verhaal halen bij de “dader”. Nick ging alleen verhaal halen bij de verkeerde dader en verontschuldigde zich bij hem hierna. De scheidsrechter besloot dat Nick en de speler die wel de overtreding had begaan voor 10 minuten van het veld te sturen om af te koelen met een gele kaart.

Na de thee ging JO19-2 verder waar het gebleven was, aardig combinatiespel en op zoek naar de overwinning. Nick schoot in de 50e minuut van afstand net over. Een paar minuten later was de voorsprong een feit, Gregorie bekroonde een fraaie aanval over meerdere schijven 2-3. Dezelfde Gregorie ging er in 60e minuut vandoor aan de linkerkant en schoot de 2-4 binnen. Tien minuten later was het weer Gregorie die de hoofdrol opeiste maar nu in negatieve zin, wegens opmerkingen richting de scheidsrechter, werd hij met een gele kaart naar de kant gestuurd om tien minuten af te koelen. In de 75e minuut werd de 2-5 binnengeschoten door Faizel. De Weide kwam in de 80e minuut een klein beetje terug in de wedstrijd, een penalty werd verzilverd door de Hogeveeners 3-5. Veel dichterbij kwamen de Weidenaars niet meer, de inmiddels weer teruggekeerde Gregorie gaf een prima voorzet vanaf links op Faizel, hij tikte beheerst 3-6 binnen. Het verzet van de Weide was gebroken, FC Coevorden liep daarna in vijf minuten tijd nog verderuit naar 3-8.

Het slotakkoord was wederom voor Gregorie, hij schoot z’n vijfde doelpunt binnen en bracht de einduitslag 3-9 op het scorebord. Het doelpunt werd uitbundig gevierd, de toeschouwers waren dolenthousiast. Na het eindsignaal kwamen enkele supporters het veld op om een handtekening te scoren bij Gregorie 😉

Een zeer vermakelijke wedstrijd, volgende week zaterdag weer een tegenstander uit Hoogeveen. HZVV JO19-3 is dan de tegenstander op de Klinkenvlier.