Nieuws

Voetbalclinic van voetbalschool Heerkes

Zaterdag 16 oktober was er voor de onder- en middenbouw van FC Coevorden een voetbalclinic van voetbalschool Heerkes.

Vanwege het 60 jarige jubileum van CSVC was Gert Heerkes gevraagd om deze dag een leuke invulling te geven voor de jongere jeugd. Gert is oud keeper van de club, en heeft als trainer/technische man ook zijn sporen verdiend bij o.a. Germanicus, Heracles, Willem II en Heerenveen. Tegenwoordig runt hij zijn eigen voetbalschool.

Hij had een aantal trainers meegenomen, die hem ondersteunden bij de organisatie van deze dag. Ook waren er een aantal jeugdtrainers van FC Coevorden en spelers van de 1e selecties van zowel CSVC als Germanicus aanwezig om de oefeningen te begeleiden. Deze waren door Gert samengesteld uit de Rinus app en zorgden ervoor dat de kinderen veel met de bal bezig waren en een bepaald accent steeds weer terugkwam in de verschillende oefenvormen.

Getuige de goede opkomst, zo’n 100 jongens en meiden van de mini’s t/m de mo15, was hier als aftrap van de herfstvakantie wel animo voor. Mooi was dan ook om te zien dat er fanatiek en met veel plezier werd deelgenomen aan de verschillende oefeningen. Dat sporten hongerig maakt bleek daarna, want de broodjes hamburger na afloop werden gretig in ontvangst genomen.

Gert en Voetbalschool Heerkes, Heerkessports namens FC Coevorden, bedankt voor de leuke clinic!

Foto’s gemaakt door @Jeanine Hessels (de rest van de foto’s verschijnen binnenkort op de site).