Procesbegeleider

Procesbegeleider

Zwanette Bosch helpt als procesbegeleider bij het professioneel neerzetten van de samenwerking tussen Germanicus en CSVC; FC Coevorden en de ontwikkeling van een jeugdbeleidsplan. Zwanette Bosch is aangesteld om het proces te begeleiden waarbij beide hoofdbesturen de communicatielijnen willen verkleinen om efficiënter stappen te zetten met FC Coevorden. Haar betrokkenheid bij het voetbal begon dankzij haar zoon Jens Rutgers, die nu de leider is van het eerste elftal van Germanicus en eerder een carrière als scheidsrechter nastreefde. Jens werd op jonge leeftijd als talent gezien, waardoor Zwanette hem vaak naar diverse locaties reed voor zijn wedstrijden.

In deze periode kwam Zwanette in contact met de KNVB, die haar vroeg om beleidsmatig te helpen bij scheidsrechterszaken. Later werd haar ook gevraagd om noodlijdende clubs te ondersteunen bij het herkennen en oplossen van hun problemen. Deze functie vervulde zij aanvankelijk in de avonduren naast haar reguliere werk, maar toen de KNVB besloot om de rol om te zetten naar een fulltime positie, koos Zwanette ervoor om haar werkzaamheden voor de KNVB te beëindigen.

Nu Jens Rutgers leider is van het eerste elftal van Germanicus, is Zwanette regelmatig te vinden op de Pampert. Haar uitgebreide ervaring werd al snel opgemerkt, waarna het bestuur van Germanicus haar vroeg om te helpen bij de professionalisering van de jeugdafdeling. Zwanette richt zich niet op de inhoud van het beleid, maar op het bewaken van het proces richting goede beleidsstukken en vooral naar de praktijk vertalen van deze beleidsstukken.

Afgelopen zomer werd de eerste stap afgerond met de ontwikkeling van een plattere structuur en een mission statement. Om de afspraken in de praktijk te brengen, zal Zwanette de gesprekken van de nieuwe jeugdcommissie en de onderlinge afspraken tussen beide clubbesturen begeleiden. Als procesbewaker zorgt zij ervoor dat de verschillende betrokken functionarissen in het komende seizoen doen wat is afgesproken en daarbij het proces niet vertragen.

Procesbegeleider Zwanette Bosch