Nieuws

FC COEVORDEN KAMP grandioos succes

Gisteren en vandaag was het op sportpark de Pampert een mix van voetbal, spel en gezelligheid. Vrijdagmiddag was het de beurt aan onze jongste jeugd. Nadat Jop Buls, als jongste deelnemer, het weekend feestelijk had geopend gingen onze mini’s tot en met JO9 teams een caroussel aan activiteiten doen. Zo waren er de stormbaan en het bubble voetbal, maar ook voetbalonderdelen zoals afwerkvormen en partijspel.

Tussendoor werd er heerlijk eten geserveerd door onze dames van de activiteitencommissie, want wat is er lekkerder dan patat en snacks eten met elkaar van de lange picknicktafels. Nadat de caroussel en het eten achter de rug waren, was het tijd om even te chillen met een bingo. Deze werd gepresenteerd door een aantal enthousiaste meiden van ons damesteam.

Toen de prijzen waren verdeeld was het tijd voor deze groep om uitgezwaaid te worden. Moe, maar nog één keer opgezweept door de inmiddels gearriveerde oudere jeugd, verlieten ze met grote lach op het gezicht, door een erehaag het sportpark.

Nu mochten onze activiteitenbegeleiders, spelers van onze bovenbouw en 1e elftallen, de teams van de JO10 tot en met JO13/MO13 vermaken. Hier waren van de verschillende activiteiten het bubble (voet)beukbal en het, door succes herhaalde, fietsschieten de grootste succesnummers. Bij deze laatste activiteit bleek het vooral leuk om je gram te halen op je trainers, waarschijnlijk vanwege het feit dat ze je een seizoen lang in het zweet hebben geholpen. Wat is er dan leuker om ze het licht uit de ogen te schieten, dus dat werd doortrappen, wegduiken of incasseren. Gelukkig hebben we de foto’s en filmpjes nog om na te genieten en kunnen we het navertellen.

De avond was inmiddels gevorderd en dat betekent dat het tijd was het hoogtepunt van het Kamp. Namelijk de Dropping à la Renting. De groepen werden 1 voor 1 met een geblindeerde bus, door een volleerd coureur, volledig gedesoriënteerd afgezet op afgelegen plekken buiten Coevorden. Vanuit daar was het zaak om de weg terug te vinden naar het, inmiddels het het donker gehulde sportpark. Onderweg moest je echter allerlei groepsopdrachten uitvoeren, waarmee je geld kon verdienen. Dit leverde vele lachwekkende momenten en prachtige foto’s op.

Je moest dit echter wel heimelijk doen, want de term meer blauw op straat, was gisteren zeker van toepassing. Het krioelde van de agenten, wederom spelers van onze bovenbouw en 1e elftallen, die uit waren op het zuurverdiende geld van de groepen. Dit leverde een mooi schaakspel op tussen teams, groepsbegeleiders en de agenten. Waar ze soms werden ingesloten aan 4 kanten, maar toch wisten te ontsnappen.
Na een hele lange en spannende tocht, en voor een enkeling een sanitaire stop, wachtte bij terugkomst een heerlijke broodje knakworst voor de overlevers. Op zaterdagochtend bleek iedereen teruggekeerd van deze barre tocht en werden de meiden van onze MO13-1 gekroond tot winnaars van dit douanespel.

Nadat zij de slagroomtaart hadden genuttigd, en gedeeld met agent Mainel (is hier sprake van een omkoopzaak?), was het tijd voor het jaarlijkse Lummeltoernooi.
Dit is een ouder-kind toernooi, waarbij menig ouder 1x per jaar de voetbalschoenen onderbind. Maar de voetbalkunsten bleken heel aardig en er werden mooie aanvallen tussen jong en iets minder jong op de mat gelegd. Opvallend was dat de ‘oudjes’ de jeugd, waarschijnlijk geremd door hun slaaptekort, redelijk konden bijbenen. Het gebrek aan slaap noopte een enkeling zelfs om de bar te gebruiken als kussen voor een powernap. Het mooie weer maakte van de wedstrijden voor menigeen een ware slijtageslag, en de zweetdruppels waren als pareltjes zichtbaar op menig voorhoofd.
Toen het laatste fluitsignaal werd gegeven door de spelleiders van onze JO15 en JO17 vond menigeen het mooi geweest. De logeerspullen werden verzameld, en met de ogen van de jeugd halfdicht werd de reis naar huis aangevangen. Veelal vielen de ogen al dicht voor thuis was bereikt.

We kijken als organisatie terug op een zeer geslaagd weekend en onze dank gaat uit naar het grote aantal vrijwilligers, zonder wie een dergelijk grote organisatie niet mogelijk is. Ook willen we de ouders van onze jeugd bedanken, die hun dierbaarste bezit aan ons toevertrouwden en die, gezien het voornamelijk voorbeeldige gedrag van deze jeugd goed werk verrichten bij hun opvoeding. Wij hebben van ze genoten!

Foto’s: komen allemaal nog op onze website: www.fccoevorden.nl

Tot volgend jaar en welterusten!

Namens Jeugd Aciviteiten Commissie

https://we.tl/t-C7zLA2H4d4