Nieuws

In de spotlights (deel 3): Jeugdsponsor Back to Center

Deze keer aandacht voor sponsor Back To Center, jeugdsponsor van de JO-9. Aan het woord is Bjorn Schepers, Fysiotherapeut, McKenzie-therapeut, Arbeidsdeskundige en bevlogen eigenaar van Back To Center.

Back To Center is gevestigd in Coevorden en heeft inpandig bij sportschool Fit Sports Coevorden aan de Parallelweg 33  te Coevorden haar praktijkruimte. Back To Center is een fysiotherapiepraktijk, gespecialiseerd in sport-, revalidatie-, rug- en nekklachten. Daarnaast is Back To Center ook een arbeidsdeskundig bureau.

Een andere specialisatie is de McKenzie-methode. Deze methode biedt gericht therapie aan mensen met klachten aan het bewegingsapparaat, met name aan rug- en nekklachten. Mensen die dergelijk klachten ervaren tijdens het dagelijkse leven, werk of sporten kunnen bij Back To Center terecht voor een  gerichte en eenvoudige behandelmethode. Binnen 1 of 2 behandelingen weet je of de methode werkt of niet. Zo simpel is het!

Ik ben trots op het feit dat Back To Center de enige McKenzie-praktijk is in de gemeente Coevorden. Ook ben ik trots op de samenwerking met Fit Sports Coevorden. Zij hebben sportfaciliteiten met de nieuwste trainingsapparatuur. We versterken elkaar!

Bewegen is belangrijk, mensen voelen zich fitter en halen daardoor meer uit het leven. In Coevorden stijgt het aantal mensen met een hoge bloeddruk, diabetes en obesitas. Coevorden is met een gemiddelde leeftijd van 70,6 jaar één van de ongezondste gemeentes van Nederland!

Via de jeugd kun je van bewegen een norm maken, 3 x per week sporten is normaal. Ik merk aan mijn eigen kinderen dat andere verleidingen (schermpjes) groot zijn, het gaat dus niet vanzelf. Ik pleit ervoor dat alle kinderen in Coevorden een kans krijgen om te sporten. Sporten zorgt voor binding en tolerantie naar elkaar. Dat kunnen we juist nu goed gebruiken.

Zelf loop ik 3 x per week hard en af en toe wat met gewichten in de sportschool om kracht en lenigheid te behouden. Ook tennis ik nog steeds en ik kan niet wachten om Padel te gaan spelen. In het verleden heb ik gevoetbald bij Germanicus, (beach)volleybal gespeeld in de Eerste divisie, squash gespeeld, aan kickboxen gedaan en fitness beoefend. Sportief genoeg, lijkt me.

Gelukkig heb ik ook nog tijd voor bbq-en in mijn tuin, dat is mijn 2e huiskamer, en voor vakantie. We gaan graag naar Zweden en Noorwegen om te genieten van wandelen, natuur, water en van elkaar als gezin.

Marlou en ik hebben 3 kinderen. Cato (11) voetbalt bij MO13. Onze Jet (9) volleybalt bij Vonk Volleybal en danst bij In2dance. Guus (7) voetbalt ook en had 2 x per week zwemles. Onze kinderen voelen zich goed bij bewegen. Marlou doet aan fitness, hardlopen en volleybalt ook bij Vonk. Een sportief gezin. Goed voorbeeld, doet goed volgen.

Ik heb geen favoriete voetbalclub, als ik één moet noemen dan FC Coevorden. Ik ben met FC Coevorden in aanraking gekomen omdat mijn dochter gelukkig werd van voetballen. Volleybal was niets voor haar.

Aan FC Coevorden wil ik nog meegeven: Ga zo door en zorg dat elk kind met een glimlach van het veld stapt!

Als laatste wil ik nog ik nog kwijt dat ik graag als sponsor de jeugdafdeling en met name de trainers steun. Hulde aan deze lieven mensen die zich voor de jeugd inzetten! Daar hangt geen prijskaartje aan, want die inzet is onbetaalbaar. Dank voor jullie inzet!

#

Bjorn, hierbij willen we je namens FC Coevorden enorm bedanken voor jouw enthousiasme en bijdrage als sponsor!

Bedrijfsgegevens:
Facebook – Bjorn Schepers
Internet: www.backtocenter.nl
Telefoon: 0524-215030