Nieuws

JO13-1 laat koploper kansloos

JO13-1 laat koploper kansloos.

Gisteren konden we ons meten met de ongeslagen koploper in onze klasse. In winterse omstandigheden ontving Drenthina ons.

De jongens wilden laten zien wat ze waard waren en begonnen fel. Door gedurende de eerste helft de duels te winnen, konden we de thuisploeg op eigen helft vastzetten. Na 10 minuten wist Kyano Kok in het centrum een gaatje te vinden en passeerde de keeper voor de 0-1 voorsprong. We bleven scherp en goed voetballen, wat niet veel later de 0-2 opleverde. Jaimy zocht van achteruit Nigel die het veld goed breed hield. Deze speelde Xavio in, die op zijn beurt Kyano wist te bereiken. Deze beloonde de mooie aanval met een dito schot.

We bleven de aanval zoeken, iets wat de tegenpartij amper lukte de eerste helft. Met meerdere mooie acties over de flanken wisten we verschillende keren gevaarlijk te worden. Maar na goede acties van Niek en Twan wisten onder andere Vinn en Kyano net niet het net te vinden. Op het middenveld waren Jestin, Midhaysa en Hidde de baas en zij verdeelden de ballen goed. Zo werd Kyano op 20 meter van het doel in stelling gebracht en zijn afstandschot werd door de keeper niet goed verwerkt; 0-3. Achterin zorgden Kyano Mulder, Jaimy, Jelt, Nigel en Senna door scherp te verdedigen er voor dat keeper Jelte een rustige eerste helft had. Zo gingen we geheel verdiend comfortabel rusten.

De voorsprong zorgde er onbewust voor dat we de tweede helft niet het nivo haalden van de eerste helft. Drenthina probeerde in de beginfase nog om een aansluitingstreffer op het bord te zetten. Maar of de aanvallers waren te gretig, waardoor assistent- scheidsrechter Gyvano de vlag kon hanteren, en anders stond Jelte op zijn post. Door een aantal blessures waren we gedwongen wat door te wisselen, wat het wedstrijdbeeld niet ten goede kwam. We kregen zelf nog wel een paar aardige kansen op meer, maar ook Drenthina hield de tweede helft de nul. Zo bleek de ruststand ook de eindstand en konden de jongens tevreden de warme douche opzoeken.

Volgende week kunnen we bij winst thuis tegen Fit Boys op 1 punt van Drenthina komen. De Weide lijkt na vandaag echter de beste papieren te hebben om hun nog te achterhalen. https://www.facebook.com/photo?fbid=587858493345324&set=a.468374208627087