Nieuws

JO13-1 speelt oefenwedstrijd in stadion FC Emmen

Woensdagavond mochten de jongens van JO13-1 het opnemen tegen FC Emmen JO12-1.

Het strijdtoneel was het stadion van de profclub. Welke jeugdspeler wil dat nou niet? Een mooie kans voor de jongens om te laten zien wat ze in hun mars hebben.

Er werd afgesproken om 3 keer 25 minuten te spelen. De wedstrijd laat zich ook goed samenvatten in die 3 delen.

Het eerste deel zaten we er goed in, waren scherp in de duels en speelden we een aantal goede kansen bij elkaar. Uit 1 daarvan schoot Niek ons in de rebound op een 0-1 voorsprong. Helaas konden we dit niet vasthouden en bij de eerste pauze stond het 2-1 voor de thuisploeg.

Met de complimenten over het vertoonde spel werden de jongens weer het veld in gestuurd. Helaas was dit een wedstrijddeel om snel te vergeten. We vergaten om ons eigen spel te spelen en liepen achter de feiten aan. De ruimtes werden groter en hiervan maakte Emmen dankbaar gebruik. Mooi om te zien was dat de beste man van het veld, wel een product is van de jeugdopleiding van FC Coevorden. Bereket, die een aantal jaren geleden de overstap maakte, stal met enkele weergaloze acties de show. Helaas voor ons waren wij dit keer, in plaats van medespelers, lijdend voorwerp. Zo lieten we het in kort tijdsbestek oplopen naar 8-1! Uiteraard veel te veel en geheel onnodig; als je je taken maar blijft uitvoeren, mag het nooit zo ver komen.

De jongens waren toe aan de tweede rust en we spraken af om met een goed gevoel af te sluiten. Dit lukte gelukkig wel na een beter laatste deel. Want beide ploegen wisten nog 1x te scoren. Aan onze zijde was het Kyano Kok die na goed doorzetten de keeper verschalkte en ze stond er een 9-2 eindstand op het bord.

De jongens een mooie ervaring rijker en meteen een les geleerd. Tegen dit soort tegenstanders is er geen ruimte voor verslapping. Iets waar we in de competitie ook al een paar keer last van hebben gehad.