Nieuws

JO13-1 verslaat Dalen met duidelijke cijfers

JO13-1 verslaat Dalen met duidelijke cijfers.

Vandaag stond de oefenwedstrijd tegen ons buurdorp op het programma. Zij hebben hun bekerwedstrijden gespeeld in de hoofdklasse, dus we waren benieuwd hoe de verhoudingen zouden zijn.

Bij afwezigheid van keeper Jelte nam Vinn de honneurs op doel waar. En, zonder de uitslag te willen verklappen, moet gezegd worden dat hij dit foutloos deed.

De jongens waren van meet af aan scherp en het spel speelde zich voornamelijk af op de helft van de gasten. Vooral over links waren we een aantal keren dreigend, maar vaak ontbrak het aan een nauwkeurige afronding. De enige goal van de eerste helft kwam op naam van Twan, die met links afdrukte nadat de bal via Xavio en Midaysa bij hem terecht was gekomen. Tegenover ons overwicht wist Dalen weinig uit te richten, maar bijna waren ze met een gelijkspel de rust in gegaan, nadat een terugspeelbal van ons via de binnenkant van de paal fortuinlijk weer het veld instuiterde.

In de rust werden de aandachtspunten bij de jongens onder de ogen gebracht. Net als tegen Meerdijk hadden we verzuimd om voor rust verder afstand te nemen, en toen resulteerde dat in een gelijkmaker. Dit wilden we koste wat kost voorkomen. Een duidelijke uitslag neerzetten was voor de tweede helft de opdracht. Dit moest gebeuren door een hoger baltempo te hanteren en meer gebruik te maken van de geboden ruimtes.

Dit was niet aan dovemansoren gericht. Binnen 5 minuten in de tweede helft was Dalen op een onoverbrugbare achterstand gezet. Eerst was Jestin allert door een corner binnen te werken. Vlot daarna was het twee keer Niek, met één afstandsschot en een intikker, na goed voorbereidend werk van Kyano Kok. Zo stond het binnen no-time 4-0.

We bleven over het hele veld scherp en gaven de tegenstander zo geen kans om terug in de wedstrijd te komen. Achterin heersten Kyano Mulder, Jelt, Jaimy en Nigel en zo konden we elke afgeslagen aanval weer nieuw leven inblazen. Middenvelders Jestin, Midhaysa, Xavio, Hidde en Thomas wonnen vaak hun duels en verdeelden het spel nu beter. Hierdoor kregen onze aanvallers dikwijls ruimte om hiervan te profiteren en zo werden ook Senna en Kyano Kok een aantal keren goed in stelling gebracht.

Eerst was het Kyano Kok die de 5-0 aantekende en niet veel later was het Hidde die met een prachtige bekeken boogbal de stand naar 6-0 tilde. Nog was het niet gedaan met de dadendrang van onze jongens; na een goede actie van Twan kwam de bal bij dezelfde Kyano terecht die de eindstand op 7-0 bracht.

Al met al een geslaagde test, volgend weekend zijn we vrij en de zaterdag daarna oefenen we tegen Gramsbergen