Nieuws

JO13-1 wint eerste bekerwedstrijd met grote cijfers

Na twee oefenpotjes stond vandaag voor FC Coevorden JO13-1 de bekerwedstrijd tegen DZOH JO13-2 op het programma.

Ouders en trainers van beide ploegen waren benieuwd naar de verrichtingen van hun jeugd op het grote veld, gezien de grote opkomst langs het veld in de Rietlanden.

Dat beide teams voor het eerst op groot veld spelen was in de beginfase te zien. Het zorgde voor een rommelig beeld met weinig kansen, omdat het daarvoor al mis ging.

Richting de rust kwamen we echter beter in ons spel en wisten de middenvelders wel een aantal keer onze aanvallers in stelling te brengen. Van de gecreëerde kansen gingen er drie in en zo was de ruststand 0-3, omdat we achterin weinig tot niks weggaven.

Na een peptalk in de rust, met wat aandachtspunten voor de jongens, was het plan om vooral lekker te gaan voetballen. Maar ondanks dit voornemen kregen de gastheren na een zeldzaam rommelig moment in onze achterhoede een strafschop, welke feilloos werd benut 1-3. Verder kreeg DZOH niet veel kansen, omdat onze achterste linie goed op één lijn speelde en de tegenstander daardoor vaak buitenspel stond.

Na de tegengoal waren we even van slag, maar al snel gingen we beter voetballen. Door de bal langer in de ploeg te houden, konden we door middel van goed samenspel steeds vaker gevaarlijk worden. De aanvallers waren ook scherp, zo liep de stand snel op. Uiteindelijk bleef de teller op 1-8 steken.

Al met al een keurig resultaat, maar vooral weer aanknopingspunten voor volgende week. Wanneer de jongens om 11.30 uur thuis tegen FC Klazienaveen JO13-1 moeten