Nieuws

FC Coevorden JO13-1 klopt stadsgenoot Raptim in oefenwedstrijd

FC Coevorden JO13-1 klopt stadsgenoot Raptim in oefenwedstrijd.

Vanavond stond een oefenwedstrijd op het programma. Onder het mom; veel wedstrijden op groot veld spelen is de beste training. Hoofdtrainer Nick had Raptim JO13-1 als sparringpartner geregeld. De jongens wisten dat ze uit een ander vaatje moesten tappen dan de eerste helft van afgelopen zaterdag, want de gastheren spelen dit seizoen 2e divisie. Dit hadden ze goed in hun oren geknoopt, want vanaf het begin hadden ze de zaken goed voor elkaar.

Verdedigend kwam er geen muisje doorheen, doordat Jaimy en Jelt centraal hun verdediging met de wisselende backs goed voor elkaar hadden. De tegenstander zag dan ook geen andere keuze dan met lange halen hun geluk te zoeken. Als zo’n lange haal gevaarlijk werd dan was keeper Jelte allert en kon hij het gevaar vroegtijdig in de kiem smoren door ver uit zijn doel te keepen.

Van achteruit zochten we vervolgens veelal de aanval over de zijkanten. Dit begon bij de offensieve backs, waardoor afwisselend Thomas en Senna op links en Kyano M en Nigel op rechts de buitenspelers aan het werk konden zetten. De flankenflitsers Niek, Kyano K en Twan konden zo regelmatig voor gevaar zorgen door de vijandelijke zestien op te zoeken. Lukte het via de zijkanten niet dan zochten we de middenvelders. Hier verdeelden Midaysa, Hidde en Jestin goed het spelletje van links naar rechts en andersom. Ook konden ze regelmatig bij onze diepe spits aansluiten, waar Kyano K, Vinn of Xavio moeite hadden om de ruimte te vinden. Bij zo’n gelegenheid pikte Midhaysa de bal op, zag de keeper voor zijn doel staan, en lepelde de bal met een prachtige boog over hem heen het doel in: 0-1. Met deze stand gingen beide teams de rust in.

De trainers waren tevreden en konden weinig anders dan complimenten uitdelen. Maar ook gaven ze de waarschuwing mee, we zijn pas halverwege! De tweede helft had eenzelfde spelbeeld, waar FC Coevorden probeerde om via de zijkanten de aanval te zoeken, probeerde Raptim het vooral met lange lange ballen op hun grote spitsen. Hierbij gaven onze jongens echter geen krimp en telkens zat er wel een been tussen. Doordat wij het altijd voetballend wilden oplossen brachten we onszelf echter ook een paar keer in de problemen. Door of de bal net net lang aan de voet te houden of een te zachte inspeelpass, uiteraard speelde hierbij de vermoeidheid ook mee. Zo’n ongelukkige terugspeelbal op onze keeper kon worden opgepikt door de spits van Raptim welke het net liet bollen: 1-1. Niet veel later was het wederom door ongelukkige miscommunicatie van onze kant, dat we onze eigen keeper passeerden: 2-1. Zo hadden we de behaalde voorsprong geheel onnodig weggegeven en konden we opnieuw beginnen.

Maar net als zaterdag toonden de jongens karakter. We bleven de aanval zoeken en Raptim kon met hangen en wurgen verdedigen. Dit zorgde voor een aantal corners op rij, welke steeds voor gevaar stichtten. Uit één van deze corners was het Jaimy die knap de gelijkmaker tegen de touwen kopte: 2-2. We voelden dat er meer in zat, en dit bleek terecht. In de ‘dying seconds’ was het Niek die zich na een klutssituatie langs zijn tegenstander wist te wurmen en de bal voorgaf. Hier stonden meerdere teamgenoten die de bal konden binnenwerken, en zo geschiedde: 2-3. Dit was tevens het laatste wapenfeit en scheidsrechter Kok floot dan ook meteen af.

Al met al een geslaagde avond, waarmee we met goed veldspel de toeschouwers konden vermaken. Ook kregen we de complimenten van de tegenpartij, met het vertoonde spel. Beide teams konden terugkijken op een sportieve pot met een goede sfeer. In deze fase van het seizoen zijn er nog genoeg ontwikkelpunten, aan de trainers de taak om hierop verder te bouwen.

https://www.facebook.com/FCCoevorden/posts/pfbid02JSdJvohAvpmB2zL6S2fWhaXmXz6w6cLVvEveR465RogbVFTc3g5T4ic1Be46heSMl