Nieuws

FC Coevorden JO13-1 speelt zich op overtuigende wijze naar ruime zege op Dalen

FC Coevorden JO13-1 speelt zich op overtuigende wijze naar ruime zege op Dalen.

Vandaag mochten de jongens tegen onze ‘buren’ aantreden op het prachtige hoofdveld van sportpark de Pampert. Een potje met wat extra lading, omdat er nogal wat klasgenoten over en weer voetballen. Kortom; een wedstrijd die je wil winnen!

Van te voren waren onze jongens gewaarschuwd om het niet te licht op te nemen, daar we eerder een oefenwedstrijd tegen hun ruim hadden gewonnen. Dit zou de tegenstander alleen maar motiveren om nu beter voor de dag te komen. Dit voornemen was ook meteen te zien, want Dalen begon brutaal, wat leidde tot een paar mogelijkheden. Keeper Jelte stond echter paraat wanneer dit nodig was. Een en ander was wel te wijten aan een slap begin van onze kant. De leiding gaf dan ook aan dat het allemaal wel wat feller en nauwkeuriger mocht.

Dit was gelukkig niet aan dovemansoren gericht. De jongens gingen feller de duels aan en de afvallende bal was nu ook vaker voor ons. Jestin vond na een minuut of 10 dat de brilstand lang genoeg op het scorebord had gestaan. Hij schoot van een meter of 25 de bal met een hoge boog precies onder de lat; 1-0. Dit was meteen het sein voor het team om een tandje bij te schakelen. De verdedigers Jaimy, Jelt, Thomas, Nigel en Kyano M waren scherp en gaven de tegenstander amper kansen om nog gevaarlijk te worden. Op het middenveld gingen we nu zorgvuldiger om met balbezit en zo speelden we een aantal kansen bij elkaar. Voor de rust bracht Midhaysa met twee prachtige steekpassen Hidde in scoringspositie, en deze faalde niet; 3-0. Dalen kwam steeds minder aan voetballen toe omdat Niek, Twan, Kyano K, Xavio, Vinn en Senna voorin al begonnen met het afjagen van hun verdedigers. Deze waren dan ook blij dat ze met 3-0 even mochten gaan rusten.

Na de ranja stonden de jongens weer te trappelen om verder te gaan. De voorsprong werkte bevrijdend, want ze lieten bij vlagen prachtig veldspel zien. Ze gaven elkaar niet de kans om te verslappen, en de bal ging snel rond. Zo kwam de bal via Vinn bij Niek terecht, deze leek hem te verspelen, maar wist door goed doorzetten de bal toch bij Hidde te krijgen. Deze wist hier wederom raad mee; 4-0. Niet veel later was het weer Niek die aan de rechterkant zijn tegenstander te snel af was, zijn voorzet was op maat en werd door Twan binnen gevolleerd; 5-0. Ook over de linkerkant kwamen Senna, Twan en Hidde regelmatig door. Na goed combinatiespel was het Hidde die een voorzet afleverde, deze werd echter door een verdediger ongelukkig in het eigen doel gewerkt; 6-0.

Nog altijd waren de jongens gretig. Waar je vaak ziet dat bij een ruime voorsprong ieder voor zijn eigen kansen gaat, was dat nu geenszins het geval. Kyano K en Vinn waren veelal een goed aanspeelpunt en vanuit daar bleven we voorin naar hartelust combineren. Kyano K geselde met een hard schot de lat. Deze had een beter lot verdiend, maar het oogt en klinkt vaak nog mooier dan een goal. Net voor het einde van de wedstrijd wilden de jongens nog een toegift geven aan het trouwe publiek. De bal ging over veel schijven van voet tot voet, zo kwam deze van linksachter op rechtsvoor terecht bij Midhaysa. Het lukte hem helaas net niet om deze prachtige aanval te bekronen met een goal, maar dit deed niks af aan zijn goede spel vandaag.

De goed leidende scheidsrechter E. Jongbloed vind het mooi geweest en floot voor het eindsignaal.

Het was een sportieve wedstrijd met een tegenstander die zich niet verstopte en ook zelf wilde voetballen. Daardoor werd het een mooie pot om naar te kijken.

Volgende week gaat de reis naar Hoogeveen, waar al om 9.00uur zal worden afgetrapt tegen De Weide.

https://www.facebook.com/FCCoevorden/posts/pfbid02iZ6JCRrKUKDzHr7tAU5YuEpKx3XRq4n9g88v2X1ZjyfQBh3euAF8izADT5fdZQm8l