Nieuws

JO13-1 doorbreekt serie gelijke spelen met zevenklapper

JO13-1 doorbreekt serie gelijke spelen met zevenklapper.

Op deze zonnige zaterdag mochten onze jongens aantreden tegen Westerwolde. Van te voren was er maar 1 doel; de serie van 5 gelijke spelen op rij beëindigen met een overwinning.

Ondanks dit goede voornemen was de start van de wedstrijd niet scherp. We waren te onnauwkeurig in de passing en positioneel vergaten we onze afspraken na te komen. Wel waren we ondanks het slordige spel de bovenliggende partij en we creëerden een aantal mogelijkheden via de zijkanten. Niek was het dichtste bij de openingstreffer, maar hij wist een goede pass van Midhaysa niet achter de grote keeper te krijgen. Zo gingen we rusten met een 0-0 tussenstand.

In de rust werden een aantal aandachtspunten aangestipt door de leiding. Ons eigen spel spelen was het devies. De 2e helft kwam Kyano Kok in de spits en nam Xavio zijn plek in het doel over. Beide jongens vervingen Jelte, die vanwege een blessure aan zijn hand vandaag veldspeler was.

Na een aantal minuten was het dan eindelijk raak. Het was Kok die de ban brak en zorgde voor de verdiende 1-0. Daardoor kregen wij een boost en de tegenstander had steeds meer moeite om ons van hun doel te houden. Doordat wij bleven jagen op meer konden we de score opvoeren, zo maakte Kyano er nog 4 en Midhaysa 2. Dit alles dankzij goed voorbereidend werk van hun teamgenoten. Ook de verdediging stond goed en gaf de gehele wedstrijd vrijwel niks weg. Het lukte helaas niet om een clean sheet te houden, want 1 schot van de tegenstander was onze stand-in keeper te machtig.

Zo stond er na afloop een mooie 7-1 stand op het scorebord. Eindelijk loon naar werken en een beloning voor weken goede arbeid.