Nieuws

JO13-1 sluit seizoen uitstekend af met toernooiwinst.

JO13-1 sluit seizoen uitstekend af met toernooiwinst.

Aangezien deelname aan het toernooi van SVBO vorig jaar goed was bevallen, had trainer Richard ons dit jaar weer opgegeven.

Het beloofde een mooie poule te worden met gelijkwaardige tegenstanders.

Vandaag moesten we het doen zonder de familie Mulder, want die hadden familieweekend, dus bestond de selectie uit Jelte, Jelt, Jaimy, Thomas, Hidde, Nigel, Midhaysa, Xavio, Vinn, Niek, Kyano, Senna en Twan. Een aantal jongens had een kortere nachtrust gehad dan normaal, evenals de begeleiders, vanwege deelname aan het Vonk Volleybaltoernooi.

De eerste wedstrijd ging, ondanks een behoorlijk aantal kansen en een afgekeurde goal van Vinn, jammerlijk verloren. DZOH scoorde in de laatste minuut het enige doelpunt.

Doordat er nog 3 wedstrijden te gaan waren, was er nog van alles mogelijk. Maar dan moesten we wel scherper voor de dag komen dan in de openingswedstrijd.

De tweede wedstrijd moesten we tegen SVBO. Onze jongens begonnen dit keer wel scherp en dit resulteerde in een snelle strafschop. Niek werd neergelegd binnen de beruchte lijnen en pakte zelf dit buitenkansje uit. Ook dit bleek de enige goal van de wedstrijd, en dus de winnende tegen de gastheren.

De derde wedstrijd was het sterk acterende Drenthina de tegenstander. Dit betekende bij verlies afhaken of bij winst de koppositie pakken. De heren waren gebrand op een goed resultaat en dit was terug te zien in de wedstrijd. Er werd menig kans gecreëerd en gelukkig beloonden we onszelf ook. Het was Xavio die twee keer raak kopte uit een corner en Twan die een voorzet van Kyano Kok met zijn linkerbeen binnenwerkte. Drenthina wist ook eenmaal het net te vinden, waardoor we met een 3-1 overwinning de kleedkamer opzochten.

We hadden nu alles in eigen hand. Winst tegen FC Meppel in de laatste wedstrijd zou volstaan voor de eerste plaats. Maar de jongens van Meppel bleken taai en het werd een doelpuntloos gelijkspel.

Hierdoor werden we afhankelijk van de laatste partij, waarin Drenthina niet mocht winnen van SVBO. Gelukkig waren de gastheren vast van plan om strijdend hun eigen toernooi af te sluiten en dit leverde een 2-0 overwinning op voor de geelzwarte brigade. Dit werd door onze jongens op de tribune met veel lawaai ontvangen, opgezweept door mascotte Lucas van SVBO.

Zo mocht aanvoerder Midhaysa namens het team de beker in ontvangst nemen en konden we terugkijken op een geslaagde dag en werd het een mooie afsluiting van het huidige seizoen. Onze dank gaat uit naar het meegereisde publiek en grensrechter Gyvano die foutloos acteerde.

Als slotstuk volgt nog het Kampeerweekend op 30 juni, de voorpret is al begonnen en we kijken er naar uit.

https://www.facebook.com/FCCoevorden/posts/pfbid02hzTN9ZdVfzJTpo2d3B3vUu5Ph57D5oXkZt1ivN4LekCeALjJoD1c8tU3jLzAX3Ubl