Nieuws

Finaledag Beltona O21

Finaledag Beltona O21.

Na jaren afwezigheid is het SJO FC Coevorden weer gelukt om de finaledag van de Beltona O21 te halen. We hebben het over ‘weer gelukt’ maar dit is voor het eerst sinds de naamswijziging van Germanicus/CSVC naar FC Coevorden dat we deel mochten nemen aan de finaledag. Ook was het een unicum dat er maar één team uit Drenthe zich had geplaatst.

Om 08:00 vertrokken de 19 spelers, 6 stafleden en een fanatieke groep supporters met de bus richting Enschede. Hier werden we ontvangen door Joop, onze toegewezen steward. Na alle voorbereidingen op de eerste wedstrijd mochten we om 11:35 aantreden tegen onze eerste tegenstander uit Lunteren. We wisten het goed voetballende Lunteren op 0-0 te houden. Daar waar we zelfs nog kansen kregen op de 1-0 was de 0-0, tegen de uiteindelijke nummer drie, zeker geen slecht resultaat.

SJO FC Coevorden – Lunteren 0-0
OVC ‘85 – Zwart Wit ’63 2-2

Wedstrijd nummer twee was tegen het OVC ’85 uit Oosterbeek. Ook tijdens deze wedstrijd kwamen we erachter dat we zeker niet de mindere ploeg waren. Vroeg in de wedstrijd was er al een uitstekende redding van Lars nodig om de wedstrijd in evenwicht te houden. Naar mate de wedstrijd vorderde kregen we ook meer het gevoel dat hier 3 punten in konden zitten. Door kansen van Amar, Stan en een snoeihard schot op de paal van Nance werden we gevaarlijker. Echter was het na 25 minuten spelen nog altijd 0-0. Door het tweede gelijke spel kwamen we op 2 punten.

SJO FC Coevorden – OVC ’85 0-0
Lunteren – Zwart Wit ’63 2-0

Spanning en sensatie werd beloofd voor de laatste wedstrijden in de poule. Op dit moment stond Lunteren op 4 punten, Coevorden en OVC op 2 en Zwart Wit kon bij een overwinning zich ook nog plaatsen voor een volgende ronde. Beide wedstrijden werden tegelijk gespeeld om het uiteraard zo eerlijk mogelijk te maken. Het eerste doelpunt van het toernooi werd gemaakt door Nance. FC Coevorden speelde goed en kreeg ook na de 1-0 nog kansen om de stand naar 2-0 te brengen. Echter bleef deze uit. Inmiddels was de wedstrijd bij Lunteren – OVC geëindigd in een doelpuntloos gelijkspel wat betekende dat we virtueel bij de beste 2 eindigden. Echter sloeg het noodlot toe nadat Zwart Wit een vrije trap kreeg in de laatste minuut van de wedstrijd. De bal werd nog gekeerd door Lars maar kwam uiteindelijk voor de voeten van iemand van Zwart Wit… 1-1.. Dit doelpunt bleek fataal. Hoewel we met het aantal punten gelijk zijn geëindigd met OVC bleek dat gescoorde doelpunten doorslaggevend zijn om de volgende ronde te bereiken. Aangezien Coevorden 0-0, 0-0 en 1-1 heeft gespeeld en OVC 0-0, 0-0 en 2-2 mocht de ploeg uit Oosterbeek zich opmaken voor de kruisfinales en moesten wij het doen met een laatste wedstrijd voor de 9e-10e plek.

SJO FC Coevorden – Zwart Wit ’63 1-1
Lunteren – OVC ‘85 0-0

In de wedstrijd voor de 9e-10e plek mochten we ons opmaken tegen het thuisspelende Sparta Enschede. In deze wedstrijd kregen de reservespelers en de spelers met de minste minuten nog een kans om 25 minuten te spelen. Op het bloedhete schoenzoolwegbrandende kunstgras was de ploeg uit Enschede een maatje te sterk en konden we het toernooi afsluiten als de nummer 10. Onze dank gaat uit naar de organisatie van de Beltona en uiteraard onze steward Joop die regelmatig klaar stond met een doos vol drinken. Ook alle spelers, stafleden, supporters en de buschauffeur worden bedankt voor een mooi avontuur. Het seizoen werd nog even afgesloten na afloop op het toernooi zelf, in de bus terug en in de kantine. Op naar volgend jaar: nieuwe ronde, nieuwe kansen.