Nieuws

JO13-1 toont veerkracht tegen CEC

JO13-1 toont veerkracht tegen CEC.

Op deze mistige zaterdagmorgen stond een uitwedstrijd op het programma in Emmercompascuum. De omgeving had meer weg van een bouwput dan van een sportpark, maar het hoofdveld lag er prima bij. De jongens hadden er dan ook zin in en ze begonnen meteen goed aan de wedstrijd. We trokken het initiatief naar ons toe, door veelvuldig de bal te hebben en kwamen zowel op links als rechts meerdere keren gevaarlijk door. Een oude kwaal stak echter weer de kop op; doeltreffend afronden en daarmee onszelf belonen werd nagelaten.

CEC kwam wel een paar keer goed eruit, maar dit leidde meestal niet tot veel problemen bij ons achterin. Totdat ze een corner kregen en deze ongehinderd door een blauwhemd ingekopt kon worden; 1-0. De jongens zetten weer aan en zo lukte het niet veel later om de gelijkmaker te produceren. Vinn stuurde Niek de ruimte in, deze gaf goed voor en Kyano Kok tikte allert de 1-1 binnen.

Nog voor rust hadden we kansen op meer, maar schoten van Twan en Jaimy hadden net niet de gewenste richting en Vinn werd na een goede actie ternauwernood de weg naar het doel versperd. Zo gingen we rusten met een tevreden gevoel over het vertoonde veldspel, maar nog niet over de stand.

In de rust werd erop gehamerd om een scherp vervolg te geven aan de eerste helft. De jongens gingen vol goede moed naar buiten, maar 3 minuten later stond het 3-1. HOE DAN?! Zouden we dan weer aan het kortste eind trekken na voetballend de betere te zijn (zoals al 2x eerder deze competitie). Gelukkig werd er weer karakter getoond en bleven we collectief jagen op meer. Achterin hadden we de zaken nu beter voor elkaar, op het middenveld wonnen we de duels en zo lukte het ons om voorin meermaals gevaarlijk te worden.

Niek wist tweemaal, op indentieke wijze, zijn team te belonen door de bal vanaf links met een hoge boog in de verre hoek te plaatsen; 3-3. Hun keeper kwam bij beide goals net wat lengte tekort en hier zouden we nog een keer van profiteren. Een bal werd hoog voor het doel gebracht, waar Xavio bij de 2e paal het kopduel aanging met de keeper. De bal werd afgeslagen, maar Hidde was er als de kippen bij om via de lat de 3-4 aan te tekenen.

Hierna probeerde CEC de gelijkmaker nog te forceren, maar Jelte, Nigel, Thomas, Kyano Mulder, Jestin, Jaimy en Jelt waren niet van plan hieraan mee te werken. Op het middenveld verdeelden Hidde en Midhaysa de ballen die we daar kregen goed over de vleugels. Zo wist Twan de bal met een strakke voorzet bij Niek te brengen, die helaas vrijstaand voor de keeper niet zijn hattrick kon voltooien. Ook Kyano Kok en Xavio waren nog dicht bij een bevrijdende treffer, maar werden op het nippertje de voet dwarsgezet door een tegenstander.

Na iets minder blessuretijd dan op het WK, floot de goed leidende scheidsrechter af. Zo konden de jongens met een tevreden gevoel onder de warme douche en de ouders naar de warme kantine.

Volgende week komt SVBO bij ons op bezoek in Coevorden.