Nieuws

JO13-1 wint ook laatste bekerwedstrijd overtuigend tegen FC Meerdijk

JO13-1 wint ook laatste bekerwedstrijd overtuigend tegen FC Meerdijk.

De weersomstandigheden waren ons gunstig gezind. Vooral het publiek was blij dat er werd gespeeld onder een blauwe lucht en een lekker zonnetje.

De jongens maakten het nog aangenamer om te kijken, want ze speelden geconcentreerd en verzorgd. Dit zorgde voor een eerste helft die zich voornamelijk op de helft van de tegenstander afspeelde. Lange tijd bleef het bij goede intenties, maar eindigden de aanvallen zonder het gewenste resultaat. Totdat we dan toch op 0-1 kwamen door een knappe goal van Kyano Kok. De tegenstander kon slechts door enkele lange ballen op hun snelle spits gevaarlijk worden, maar dit gevaar konden we steeds beter verijdelen. Zo gingen we dan ook de rust in.

Het vertoonde spel stemde tot tevredenheid, maar we hadden voor rust nagelaten om het overwicht in grotere cijfers uit te drukken. Doordat het verschil slechts 1 goal was, bleef de tegenstander geloven in een beter resultaat. Zij probeerden zich terug te vechten in de wedstrijd, en omdat wij niet heel scherp uit de kleedkamer kwamen, lag de bal na een zeldzame corner tegen opeens in het verkeerde doel; 1-1.

Dit was het sein voor onze jongens om aan te zetten en dit deden ze dan ook. We drukten de tegenstander achteruit en gaven ze geen kans meer om van de eigen helft af te komen. Binnen 5 minuten was de hoop op een goede afloop bij de gastheren vervlogen. Eerst volleerde Hidde een corner op prachtige wijze binnen, gelukkig is hier beeldmateriaal van. Kort daarna waren het Niek en Kyano die na goed doorzetten de stand naar 1-4 tilden.

De wedstrijd was gespeeld, het bleef alleen de vraag hoe groot het verschil zou worden. Nadat we verschillende grote kansen hadden laten liggen was het slotakkoord dan toch voor ons. Een aanval die begon bij onze rechtsback Kyano, werd door het midden via Jestin en Midhaysa verplaatst naar onze linksbuiten Senna. Die hield het overzicht en bood Kyano Kok de kans om het werk van zijn teamgenoten af te maken; 1-5.

Dit was tevens de eindstand. Tevreden keerden spelers, begeleiding en publiek huiswaarts.

De bekerfase is afgelopen, nu is het wachten op de competitie-indeling.