Nieuws

Kampeerweekend voor de jeugd van FC Coevorden wederom daverend succes

Kampeerweekend voor de jeugd van FC Coevorden wederom daverend succes.

Als afsluiting van het voetbalseizoen was dit weekend voor onze mini’s tot en met JO/MO13 het Kampeerweekend. Door menig kind werd hier al lang naar uitgekeken, door de verhalen en ervaringen van vorig jaar. Gezien de opgave van maar liefst 135 kinderen bleek dat iedereen hier bij wilde zijn en de deelnemers werden niet teleurgesteld.

De vrijdag werd afgetrapt met een activiteitencaroussel voor de mini’s tot en met de JO9. Na tal van leuke voetbalspelletjes, een levensgroot dartbord van DM.Events en een mega stormbaan van Wessel Verhuur werden zij door meiden van onze Dames 1 vermaakt met een gezellige bingo. Hierna werd de jongste jeugd uitgezwaaid door de groep van JO10 tot en met JO/MO13, die vervolgens aan bod kwamen.

Eerst volgde er ook voor hun een caroussel aan activiteiten. Met als absolute hoogtepunt het fietsschieten op de begeleiders. Die menig aanslag moesten incasseren. Na afloop van deze spelavond moest het echte spektakel nog beginnen. Van jong naar oud werden de groepen 1 voor 1 weggebracht naar een afgelegen plek waar het douanespel van start ging. Met als doel, door middel van uit te voeren opdrachten, zoveel mogelijk geld bijeen te spelen. Onderweg bleef het echter oppassen voor de agenten die ze juist geld afhandig wilden maken.

Na een spannende en vermoeiende tocht kwamen de teams ver in de nacht, een voor een, terug met de meest enthousiaste verhalen over hun meegemaakte avonturen. De groepsbegeleiders en agenten hadden zeker niet minder genoten van onze leuke jeugd.

Na een wel heel korte nachtrust was het bewonderenswaardig hoe monter een ieder weer aan het ontbijt zat. Het aangeboden eten, door Feyen en @The 1:1 Diet met Jeanine Hessels

ging erin als koek. Nadat de jongens van de JO13-2 hun gewonnen slagroomtaart voor het douanespel hadden verorbert, stroomde het sportpark vol met ouders en andere familieleden.

Deze kwamen niet om hun kind op te halen, maar om het weekend gezamenlijk af te sluiten met het Lummeltoernooi.

Teams bestaande uit vermoeide spelers, frisse familieleden en (een mix van frisse en vermoeide) vrijwilligers van beide moederverenigingen gingen in een ontspannen, doch fanatieke, sfeer de strijd met elkaar aan.

Een aantal jongens van de JO15 waren hierbij aanwezig en hadden de rol van een strenge doch rechtvaardige spelbegeleider😉.

Na afloop kregen alle deelnemende spelers een FC Coevorden goodiebag mee als aandenken, gesponsord door 123inkt.nl.

Met trots kijken wij als organisatie terug op, wederom, een zeer geslaagd weekend. Mede mogelijk gemaakt door een groot aantal vrijwilligers en niet te vergeten door en voor onze jeugd!

Nu is het tijd om bij te komen, maar vooral na te genieten, van alle gebeurtenissen. Eerst zomerstop houden met elkaar. Allen heelhuids weerkomen, en daarna weer knallen in een nieuw voetbalseizoen. Met, om nu alweer naar uit te kijken, wederom een Kampeerweekend als knallende afsluiter.