Nieuws

Oranjefestival op sportpark De Pampert in Coevorden

De nationale voetbalbond houdt op zaterdag 12 juni – dat is één dag na de start van het EK in Rome – samen met amateurverenigingen ‘een dag vol oranje voetbalplezier’. Ook SJO FC Coevorden – het samenwerkingsverband tussen de jeugd van CSVC en Germanicus – doet mee.

bron: coevordercourant.nl

Deelname is gratis voor alle kinderen van 4 tot en met 13 jaar. Zij hoeven dus geen lid te zijn van FC Coevorden. Het oranjefestival bij FC Coevorden – exacte locatie is op en rondom het hoofdveld van sportpark De Pampert bij Germanicus – is op 12 juni van 13.00 tot 17.00 uur.

Jongens en meiden kunnen dan ook kijken of de voetbalsport leuk is. FC Coevorden ontving al oranje en witte hesjes en een draaiboek van de bond. ,,De jongens en meiden krijgen oefenvormen en spelelementen aangeboden bij toerbeurt”, vertelt Coevordenaar Ramon van Nuil namens de organisatie. ,,We zorgen voor onder meer een pannakooi, tafelvoetbal en een voetbal dartbord. Het hoofdveld wordt helemaal oranje aangekleed en elke oefening of spelvorm is met de bal. Dat is precies wat de KNVB en wij graag willen.”

Verrassing

De organisatie is namens FC Coevorden in handen van Ramon van Nuil, Ivar Kosters (zij zijn hoofd-jeugdopleiding), Irma Lanting, Maaike Tromp en Mirte Nijenkamp. Zij worden op en langs het veld bijgestaan door trainers van FC Coevorden. De voetbalattracties die opgesteld staan op 12 juni zijn mogelijk gemaakt door sponsoren van het samenwerkingsverband. ,,Alle deelnemers krijgen bij het slot van het festival een verrassing aangeboden door FC Coevorden”, weet Van Nuil. ,,Vanwege de coronamaatregelen moet de jeugd het helaas al heel lang stellen zonder officiële wedstrijden. Mede daarom lijkt ons dit een leuke afsluiting van het seizoen.”

Als blijkt dat FC Coevorden bij de eerste 500 clubs zit qua volgorde van aanmelding, dan wint het samenwerkingsverband materiaal om te gebruiken. Aanmelden kan tot en met zaterdag 5 juni via: www.knvb.nl/oranjefestival/sjofccoevorden/1305. Na aanmelding volgt een bevestiging. Meer op: www.fccoevorden.nl/oranjefestival.