Nieuws

Vanaf 3 september start Kaboutervoetbal bij FC Coevorden

Kaboutervoetbal is er voor alle kinderen van 3 t/m 5 jaar en betekent samen met leeftijdsgenootjes sporten. Het merendeel zal uiteraard met de bal zijn. Het is nog geen ‘echte’ voetbaltraining, maar het draait om het plezier van samen lekker buiten bezig zijn, het bevorderen van de motorische ontwikkeling en spelenderwijs kennis maken met het voetballen. Het goed leren omgaan met elkaar zoals dat hoort in een teamsport staat hierbij voorop. Respect voor elkaar en voor de tegenstander!

Voor wie is het?
Het kaboutervoetbal is bedoeld voor alle kinderen in de leeftijdscategorie van 3 t/m 5 jaar. Jongens, meisjes, klein, groot, iedereen is welkom!

Hoe werkt het?
De trainingen hebben een speels karakter en naast het spelenderwijs leren omgaan met de bal leren de kinderen ook omgaan met elkaar zoals dat gaat bij een teamsport. Respect voor elkaar en voor de tegenstander dus. Tijdens de trainingen, die ongeveer een uur duren, leren de kinderen op speelse wijze ‘één te worden met de bal’ en worden zij bekend gemaakt met het voetbalspel. Zo wordt de aansluiting naar de pupillenteams (vanaf 6 jaar) voorbereid.

Wanneer is het?
Kaboutervoetbal wordt iedere zaterdagochtend van 10:00 tot 11:00 uur op Sportpark de Klinkenvlier (CSVC) georganiseerd. De kinderen en hun ouders/verzorgers worden verzocht een kwartier van tevoren aanwezig te zijn, zodat op tijd gestart kan worden.

Welke kleding moet mijn kind aan?
Sportschoenen (echte voetbalschoenen zijn niet noodzakelijk), sokken en makkelijk zittende
sportkleding, zoals trainingspak.

Hoe zit het met lid worden en wat zijn de kosten?
Uw kind kan vier keer gratis meetrainen bij de kabouters, daarna is het, in verband met verzekeringen, noodzakelijk dat uw kind, indien hij/zij ‘vast’ bij de kabouters komt, lid wordt van SJO FC Coevorden. Omdat SJO FC Coevorden graag sport en spel voor deze jonge kinderen wil stimuleren zijn hier geen kosten aan verbonden. Gratis plezier dus!

Nieuwsgierig geworden?
Als u geïnteresseerd bent en denkt dat Kaboutervoetbal past bij uw kind(eren), dan kunt u uw kind aanmelden via het e-mailadres hoofdjeugdopleiding@fccoevorden.nl. Ook voor vragen en extra informatie kunt u naar dit mailadres mailen.