Nieuws

Spelbegeleiders en pupillenscheidsrechters gezocht 

Spelbegeleiders en pupillenscheidsrechters gezocht 

Het gaat er bij de jongste jeugd vooral om dat kinderen lekker kunnen voetballen, leren wat de spelregels zijn en zich daarin kunnen ontwikkelen. Het is daarom belangrijk dat de pupillen een goede spelbegeleider of pupillenscheidsrechter hebben.

Voor volgend seizoen zijn we op zoek naar een aantal mensen die het leuk zouden vinden om de rol van spelbegeleider en/of pupillenscheidsrechter op zich te nemen zodat de jongste jeugd onbezorgd hun wedstrijden kunnen voetballen. 

Wat is een spelbegeleider en pupillenscheidsrechter? 

Bij de 6 tegen 6 wedstrijdvorm (JO8 t/m JO10) wordt het spel geleid door een spelbegeleider. De spelbegeleider staat niet in, maar loopt langs het veld en neemt bij het onjuist toepassen van de spelregels een beslissing en legt de spelregels uit aan de spelers.  

De 8 tegen 8 wedstrijdvorm (JO11 t/m JO12) staat onder begeleiding van een pupillenscheidsrechter. De pupillenscheidsrechter beweegt zich tussen de spelers, fluit wanneer noodzakelijk en legt de spelregels uit. 

Wie kunnen spelbegeleider of pupillenscheidsrechter zijn?  

Ouders van jeugdleden zijn prima geschikt dit op een goede wijze te doen. Een laagdrempelige manier om iets te doen voor het team van je kind.  Ook (jeugd)spelers van 12 jaar of ouder kunnen de rol van spelbegeleider of pupillenscheidsrechter voor hun rekening nemen.  

Wat zijn de taken?  

De taken bestaan vooral uit het in goede banen leiden van een wedstrijd zodat de kinderen lekker kunnen voetballen. Voor aanvang van de wedstrijd maak je kennis met de trainers/coaches van betrokken teams en maak je afspraken over ieders rol en positie langs het veld. 

Tijdens de wedstrijd corrigeer je door middel van een fluitsignaal indien de spelregels worden overtreden en wanneer de spelers deze niet goed toepassen (bijv. spelers voetballen door na een overtreding, of het verkeerde team neemt de intrap). Daar waar nodig leg je het spel kort stil om uitleg te geven wanneer er onduidelijkheid is rondom bepaalde spelregels of spelsituaties. En uiteraard hou je de stand bij.  

Na de wedstrijd laat je beide teams strafschoppen nemen en stimuleer je de spelers om elkaar een high five te geven als dank voor een leuke wedstrijd. Tenslotte geef je de uitslag door aan het wedstrijdsecretariaat. 

Meld je aan! 

Lijkt het je leuk om spelbegeleider en/of pupillenscheidsrechter te worden of heb je nog vragen hierover neem dan contact op met Richard Winter of stuur een mailtje naar hoofdjeugdopleiding@fccoevorden.nl.