Nieuws

FC Coevorden JO7-1 boekt historische overwinning

Afgelopen zaterdag was het weer zo ver. Na twee weken niet gespeeld te hebben stonden er eindelijk weer wedstrijden gepland. Na de verliespartijen van de vorige keer gingen we met z’n vijven op pad naar Westerbork om onze eerste competitiedoelpunt te maken dit seizoen. Aangezien er voor de eerste keer een JO7 team speelt voor FC Coevorden zou dit namelijk een historische treffer zijn. Maar het bleef niet alleen bij het eerste competitiedoelpunt, de JO-7 wist namelijk ook nog eens zijn eerste wedstrijd te winnen.

De Coevordenaren begonnen na een pittige warming-up tegen VKW JO-7 1. De vorige keer werd de wedstrijd dik verloren, maar de jongens en meiden verweerden zich ditmaal erg goed tegen een ploeg die duidelijk wat ouder was. Met hard werken bleef de schade beperkt tot een 6-0 verlies.

Met goed vertrouwen gingen we door naar de tweede wedstrijd, want we zagen steeds meer verbetering in het spel aan onze kant. Dit gevoel bleek niet ongegrond, want met BBC JO7-2 kregen we een tegenstander van ons eigen formaat. We kwamen vrij vlotjes op voorsprong met 1-0 door een doelpunt van Seb Kosters, die zich daarmee in de geschiedenisboeken schoot door het eerste doelpunt van de jeugd onder 7 te maken voor FC Coevorden. Ondanks een goed veldoverwicht lukte het ons niet om door te drukken en na twee uitvallen stond het zowaar 1-2 door twee doelpunten van de sterkte speler aan de zijde van de Buiners. Gelukkig wisten de Coevordenaren dat de strijd niet gestreden was en zocht het goed de aanval door nogmaals een doelpunt van Seb Kosters en de winnende goal van Lizz Koel wisten we uiteindelijk de overwinning over de streep te trekken en onze eerste overwinning te boeken.

De derde wedstrijd speelden we tegen Sweel JO7-1, na een paar makkelijk weggegeven goals stonden we vrij snel 2-0 achter. We bleven goed strijden maar konden niet voorkomen dat we de wedstrijd met 4-0 verloren. De laatste wedstrijd waren we moegestreden, maar wisten we goed de schade te beperken. We verloren met dezelfde cijfers van VKW JO7-2. Er waren nog voldoende aanknopingspunten om op te trainen, maar vooral de werklust is iets waar we zeer trots op zijn!

Aankomende zaterdag spelen we om 9.00 uur thuis op sportpark de Klinkenvlier. Zorg er voor dat je op tijd bent, want vol is vol.

De trainers