Nieuws

Fel JO13-1 troeft SVBO af

Fel JO13-1 troeft SVBO af.

Koud weer, een slecht veld en een goede tegenstander. Zaak om de jongens op scherp te zetten, zodat ze bij de les zouden zijn. Gezien de eerdere nederlaag in de beker, hadden we vandaag alleen kans op een goed resultaat, wanneer we zouden strijden om elke meter.

Het strijdplan van trainer Nick was duidelijk, maar de jongens konden dit niet meteen vertalen in een goede start. Vrij snel kreeg hun spits vrij baan en keken we tegen een achterstand aan. Gelukkig liet ons antwoord niet lang wachten, want Senna werd diep gestuurd en hij rondde koeltjes af voor de 1-1. Nog steeds lag er te veel ruimte tussen onze linies en kon de tegenstander te makkelijk gevaarlijk worden. Ons doelpunt was nog niet verwerkt in onze app of SVBO mocht alweer aanleggen voor een penalty. Deze werd overtuigend ingeschoten voor de 1-2. We konden weer opnieuw beginnen.

Maar dit was ook meteen het teken voor onze jongens om hun mouwen op te stropen. Na goed druk zetten met elkaar op onze rechterflank kwam de bal voor en was Midhaysa er als de kippen bij om de 2-2 binnen te werken. Nog voor rust was het Kyano Kok die onze inzet beloonde en ons op voorsprong bracht. Door nog een keer te scoren gingen we met een 4-2 voorsprong de kleedkamer in.

Met een tevreden gevoel gingen we de tweede helft in. Met de strijdlust zat het wel goed en als we dat op de mat kunnen leggen, kunnen we voetballend vaak het verschil maken. Ook nu werden wij regelmatig gevaarlijk door ballen snel van kant te laten wisselen. Het middenveld zat er goed op en bij 1 van de afvallende ballen zag Hidde de keeper ver voor zijn doel staan en liet deze met een prachtige boogbal kansloos 5-2.

SVBO liet het er niet bij zitten en bleef de aanval zoeken, het lukte ze zodoende om dichterbij te komen; 5-3. Doordat zij bleven zoeken naar de aansluitingstreffer konden wij er op momenten ook gevaarlijk uitkomen. Dit zorgde ervoor dat het spel op en neer golfde, met als gevolg een krampaanval bij de goed leidende scheidsrechter Van der Heide. Na een blessurebehandeling van Paul kon de wedstrijd gelukkig hervat worden.

De jongens lieten zich hierdoor niet van de wijs brengen en door te strijden voor iedere meter wisten we als collectief het verschil te maken. Achterin gaven we weinig meer weg en voorin kon Kyano Kok, die vandaag het vizier op scherp had, de eindstand nog naar 7-3 tillen.

Voor ons is het zaak om dit gevoel vast te houden, want volgende week gaan we bij koploper Drenthina op bezoek.

https://www.facebook.com/FCCoevorden/posts/pfbid0vorRquGb2qvnK6BATqDE6mDqMJcJ6cQLLs4XsoizSWNSMRU375d9RgcNex6VHoJnl